RTSH 24 Live

Rajoni

Greqia, nga 5 prilli do të lejojë fluturimet nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Turqia

23/03/2021

Greqia, nga 5 prilli do të lejojë fluturimet nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Turqia

Autoriteti Grek i Aviacionit Civil (AAC) ka përditësuar masat për fluturimet e brendshme dhe ndërkombëtare të Greqisë duke hequr, ndër të tjera, kufizimet në fluturimet nga tre vendet fqinje, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Turqia.

Në një njoftim për shtyp të lëshuar prej tyre autoritetet shpjegojnë se duke filluar nga e hëna, 5 prill 2021, fluturimet nga dy vendet e para mund të arrijnë në Greqi përmes ndonjë prej aeroporteve të saj, dhe jo vetëm nga Aeroporti Ndërkombëtar i Athinës " Eleftherios Venizelos ".  Sipas të njëjtit njoftim "Udhëzimet e linjave ajrore që parashikojnë pezullimin e fluturimeve nga Turqia dhe mbërritjet vetëm në aeroportin" Eleftherios Venizelos "për Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore nuk janë zgjatur.

Nga efekti i të njëjtë natyre lejimi, autoritet e aviacionit të Greqisë, bëjnë me dije se vetëm nga Rusia numri i udhëtarëve u rrit nga 500 në 4,000 pasagjerë në javë. Sa i përket kufizimeve në fluturimet e brendshme, ato janë zgjatur deri të hënën, 29 mars 2021.

Ndërkohë që ka zgjatur kufizimin e udhëtimeve ajrore të brendshme jo të domosdoshme, Greqi vazhdon kufizimet edhe për vende të tjera të treta si Australi,  Izraelit, Zelanda e Re, Federata Ruse, Ruanda, Singapori, Korea e jugut, Tajlandë, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Mbretëria e Bashkuar. Thënë kjo, autoritete greke nga ana tjetër ruajtën karantinën shtatë-ditore të detyrueshme për të gjithë arritjet, përfshirë ato nga Shtetet Anëtare të BE.