RTSH 24 Live

Lifestyle

FOTO/ Ka mundur t’i shpëtojë turizmit masiv, njihuni me“parajsën” e fundit në Tokë

17/09/2022

FOTO/ Ka mundur t’i shpëtojë turizmit masiv, njihuni me“parajsën” e fundit në Tokë

E vendosur në zemër të Trekëndëshit Koral, Rrjeti i Zonës së Mbrojtur Detare Raja Ampat shtrihet mbi 4 milionë hektarë dhe përfshin rreth 1500 ishuj. E vlerësuar me biodiversitetin më të pasur detar në Tokë dhe një vendndodhje relativisht të largët që e ka lejuar atë t'i shpëtojë turizmit masiv, nuk është çudi që Raja Ampat shpesh cilësohet si "parajsa e fundit në Tokë". Është shtëpia e më shumë se 1600 llojeve të peshqve, ndërsa rreth 75% e llojeve të koraleve të njohura në botë mund të gjenden atje./ CNN

 

/rtsh.al/