RTSH 24 Live

Lifestyle

FOTO/ 18 kilometra i gjatë, Danimarka dhe Gjermania po ndërtojnë tunelin më të gjatë nënujor në botë

20/09/2022

FOTO/ 18 kilometra i gjatë, Danimarka dhe Gjermania po ndërtojnë tunelin më të gjatë nënujor në botë

Duke zbritur deri në 40 metra nën Detin Baltik, tuneli më i gjatë nënujor në botë do të lidhë Danimarkën dhe Gjermaninë, duke shkurtuar kohën e udhëtimit midis dy vendeve kur të hapet në vitin 2029.

Pas më shumë se një dekade planifikimi, ndërtimi filloi në vitin 2020.

“Pritja është që linja e parë e prodhimit të jetë gati në fund të vitit, ose në fillim të vitit të ardhshëm”, tha Henrik Vincentsen, CEO i Femern A/S, kompania shtetërore daneze përgjegjëse për projektin. Tuneli, i cili do të jetë 18 kilometra i gjatë është një nga projektet më të mëdha të infrastrukturës në Evropë, me një buxhet ndërtimi prej mbi 7 miliardë euro./ CNN

/rtsh.al/