RTSH 24 Live

Film

Filmi "Barbie" ndalohet në Kuvajt, shkel kulturën e vendit

10/08/2023

Filmi "Barbie" ndalohet në Kuvajt, shkel kulturën e vendit

Filmi "Barbie" është ndaluar në Kuvajt ndërsa Libani po ashtu po mendon ka marrë të njejtën një masë  Kuvajti veproi për të mbrojtur "etikën publike", tha agjencia shtetërore e lajmeve ndërsa Ministri i Kulturës i Libanit akuzoi filmin për "promovimin e homoseksualitetit".

Blockbuster megjithatë po shfaqet në vendet konservatore të rajonit, duke përfshirë Arabinë Saudite.

Lafi al-Subaiei, kreu i bordit të klasifikimit të filmit të Kuvajtit, tha se zakonisht bordi kërkon që të priten skenat e filmit që konsiderohen se shkelin kulturën e vendit të tij. Por, kur ata promovojnë sjellje që shteti mendon se është e papranueshme, ato ndalohen plotësisht, sipas BBC.

Filmi "shpall idetë dhe besimet që janë të huaja për shoqërinë kuvajtiane dhe rendin publik", tha një zëdhënës i Ministrisë së Informacionit të Kuvajtit..

Filmi ka rënë gjithashtu në kundërshtim edhe me disa vende të tjeraduke përfshirë në Vietnam për paraqitjen e një harte që tregon një pretendim territorial të kontestuar kinez në Detin e Kinës Jugore.

Me Margot Robbie në rolin e Barbie dhe Ryan Gosling si Ken, filmi tregon një histori të moshës madhore të personazhit të fëmijëve ku ajo eksploron identitetin e saj dhe inkurajon kukullat e tjera Mattel Inc të shprehin individualitetin.

Filmi ka fituar mbi 1 miliard dollarë në mbarë botën brenda disa javësh nga publikimi.