RTSH 24 Live

Teknologji

Ferrari i ri F171 do të ketë një motor hibrid V6

10/06/2021

Ferrari i ri F171 do të ketë një motor hibrid V6

Modeli i ri i Ferrari do të ndjekë SF90 Stradale, dhe do të bëhet modeli i dytë hibrid nga Maranello, i cili po zhvillohet nën emrin  F1717. Edhe pse Maranello është misterioz kur bëhet fjalë për zhvillimin e kësaj veture, dihet që ajo do të mundësohet nga një motor 3.0 litërsh V6 twin-turbo i kombinuar me një motor të vetëm elektrik.

Ndryshe nga modeli SF90, i cili ka një motor në boshtin e përparmë për të lejuar lëvizjen me të gjitha rrotat, modeli i ri do të ketë ekskluzivisht rrotën e pasme. Do të ofrojë gjithashtu një gamë të kufizuar elektrike.

Besohet se e njëjta korsi elektrike do të mundësohet nga SUV i ardhshëm, Purosangue, raporton autocar. Dino i rilindur, do të jetë një rival i modelit të ardhshëm Arthur të McLaren, i cili gjithashtu drejton një motor hibrid V6.

Në fillim të këtij viti, Ferrari gjithashtu njoftoi ardhjen e makinës së tij të parë plotësisht elektrike, me dy motorë, e cila pritet të dalë në 2025.