RTSH 24 Live

Rajon

Eskobar për Malin e Zi: Qeveria duhet të përbëhet nga parti me të njëjtin fokus

22/09/2023

Eskobar për Malin e Zi: Qeveria duhet të përbëhet nga parti me të njëjtin fokus

I dërguari i posaçëm amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Eskobar (Escobar) tha se pret formimin e një qeverie pro-evropiane reformiste në Mal të Zi, e cila duhet të përbëhet nga parti me të njëjtin fokus.

Në një intervistë për TVCG, Eskobar shprehu zhgënjimin e tij me qeverinë e Dritan Abazoviçit (Abazoviqit) dhe theksoi se nuk është e vërtetë që SHBA-të duan të përjashtojnë serbët nga qeveria e re.

"Mali i Zi është një aleat i madh dhe një partner shumë i ngushtë i SHBA-së. Ne jemi gjithashtu të kënaqur që Mali i Zi ka hyrë në shekullin e 21-të me një brez të ri liderësh. Ajo që ne shpresojmë dhe presim është që Mali i Zi të formojë një qeveri pro-evropiane, të përkushtuar për anëtarësimin në NATO, në luftën kundër korrupsionit”, tha Eskobar.

Ky i fundit u ndal dhe në deklaratat e artikuluara në zgjedhjet e fundit nga Kryetari i Partisë Demokratike Popullore dhe një nga liderët e Frontit Demokratik në lidhje me tërheqjen nga njohja e Kosovës.

“Edhe SHBA-të duan që Mali i Zi të ketë marrëdhënie të mira me Serbinë dhe pyetja është se cilat janë qëllimet e palëve që thanë se do të tërheqin njohjen e Kosovës, do të vënë në dyshim anëtarësimin në NATO, do të kundërshtojnë sanksionet kundër Rusisë dhe shumë gjëra të tjera që i përsëritën deri në fund zgjedhjet. Nëse thonë se janë pro-evropianë dhe të përkushtuar ndaj NATO-s, pse nuk e thanë këtë gjatë zgjedhjeve? Kjo është ajo që na shqetëson dhe na shqetëson në lidhje me partitë pro-ruse në Mal të Zi”, tha Eskobar.

/rtsh.al/