RTSH 24 Live

Amerika

Deklarata e Faucit: Përçarjet politike sollën humbje jetësh

23/02/2021

Deklarata e Faucit: Përçarjet politike sollën humbje jetësh

Përçarjet politike në SHBA shkaktuan edhe shpërqendrimin nga pandemia dhe sollën humbje të madhe të jetëve njerëzore.

Ky është përfundimi më i fundit i imunologut Anthony Fauci, sipas të cilit Amerika mund t’i kishte shmangur fatalitetet nëse qeveritë e saj do të ishin përqendruar më shumë tek situata me virusin.

“Edhe në rrethanat më të mira, ky do të kishte qenë një problem shumë serioz,” tha Dr. Fauci, duke theksuar se me gjithë respektimin e fortë të masave të shëndetit publik, vendeve të tilla si Gjermania dhe Britania e Madhe iu desh të përballeshin me vështirësi për të luftuar virusin./A2