RTSH 24 Live

Bota

Covidi në Kinë: Numri rekord i rasteve pasi virusi rritet në mbarë vendin

24/11/2022

Covidi në Kinë: Numri rekord i rasteve pasi virusi rritet në mbarë vendin

Kina ka regjistruar numrin më të madh të rasteve të përditshme me Covid që nga fillimi i pandemisë, pavarësisht masave të rrepta të krijuara për të eliminuar virusin, shkruan BBC.

Disa qytete të mëdha, përfshirë kryeqytetin Pekin dhe qendrën jugore tregtare Guangzhou, po përjetojnë shpërthime.

Të mërkurën u regjistruan 31,527 raste krahasuar me një kulm prej 28,000 në prill.

Numrat janë ende të vegjël për një vend me 1.4 miliardë banorë dhe zyrtarisht pak më shumë se 5,200 kanë vdekur që nga fillimi i pandemisë.

Kjo barazohet me tre vdekje nga Covid në çdo milion në Kinë, krahasuar me 3,000 për milion në SHBA dhe 2,400 për milion në MB, megjithëse krahasimet e drejtpërdrejta midis vendeve janë të vështira.

Ndërsa politika e Kinës për zero-Covid ka shpëtuar qartë jetë, ajo gjithashtu i ka dhënë një goditje ndëshkuese ekonomisë dhe jetës së njerëzve të zakonshëm.

 

( Sipas BBC )