RTSH 24 Live

Politikë

Bashkia e Tiranës shpërblim 150 mln lekë për Partizanin, Veliaj: Ogur i mirë për sportin

22/06/2024

Bashkia e Tiranës shpërblim 150 mln lekë për Partizanin, Veliaj: Ogur i mirë për sportin

Fitorja e titullit kampion në Kampionatin e Futbollit për sezonin 2022-23 ka sjellë edhe një shpërblim prej 150 milionë lekësh për ekipin e Partizanit nga Bashkia e Tiranës.

Kryebashkiaku Erion Veliaj tha se ky është kontributi më i madh që një bashki jep për skuadrat e kryeqytetit dhe do të shërbejë si një nxitje dhe ogur i mirë në të ardhmen.

Ky shpërblim është vetëm një pikë ujë, por edhe qyteti jep një kontribut, i cili me shpresë do të vazhdojë ndër vite.

Teksa secila prej skuadrave të kryeqytetit shpërblehet me një shumë, e cila është sot shuma më e madhe që jep një bashki - 150 milionë lekë të vjetra - ky shpërblim vjen si nxitje për të sjellë sa më shumë kupa në Tiranë dhe për të filluar, ndoshta edhe nëpërmjet këtij incentivizmi, një garë më të fortë dhe një vëmendje më të madhe në sport”, u shpreh ai.

Veliaj theksoi se puna do të vijojë më tej, sa u përket projekteve në fushën e sportit dhe terreneve sportive në kryeqytet.

Nuk do mjaftohemi këtu, kemi edhe disa plane lokale. Kemi filluar projektimin e një stadiumi të ri “Selman Stërmasi” me Koorporatën Shqiptare të Investimit; të njëjtën gjë edhe për pallatin e sportit “Asllan Rusi”.

Do të kemi dy impiante të reja që do t’i shtohen, në 2-3 vitet e ardhshme, qytetit tonë dhe do të ketë edhe pak demokraci në çështjen e terreneve dhe të hapësirave. Janë 19 terrene që janë shpëtuar dhe kthyer në përdorim të komunitetit.

Për një qytet që e filloi me fushat e grabitura, tamam si Tomka me shokët e tij, dhe e çoi nga 20 ekipe modeste në 250 shoqata sportive, është një qytet që ka të ardhme.

Kur dikush merret me sport mëson se si të luajë në skuadër, mëson çfarë është humbja dhe çfarë është fitorja në jetë. As humbja nuk zgjat përgjithmonë, as fitorja nuk zgjat përgjithmonë”, përfundoi Veliaj.

/rtsh.al/