RTSH 24 Live

Filma

Avatar 2 thyen rekordin me 14 nominime, vlerësohet për efektet vizuale

16/02/2023

Avatar 2 thyen rekordin me 14 nominime, vlerësohet për efektet vizuale

Filmi "Avatar: The Way of Water" mori çmimet " Visual Effects Society Awards" në Beverly Hilton. Nëntë fitoret e tij përfshinin një për kategorinë më të lartë të VFX të shquar në një veçori fotoreale. Filmi gjithashtu mblodhi trofe për personazh të animuar, efekte praktike, kompozim dhe ndriçim, simulime efektesh, modele, mjediset dhe kinematografia virtuale. Për më tepër, grupi i mjeteve të tij të ujit fituan çmimin e ri VES për teknologjinë në zhvillim. Filmi hyri në mbrëmje me një rekord prej 14 nominimesh

E themeluar në vitin 1997, VES është një organizatë që përfaqëson njerëzit e angazhuar në industrinë VFX. Këtu përfshihen jo vetëm artistët dhe animatorët, por edhe teknologët, krijuesit e studiove, specialistët e marketingut, si dhe prodhuesit e filmave, videove muzikore dhe videolojërave.

Në një film si Avatar i cili është i mbushur me VFX të shkëlqyeshëm, është e vështirë të ndahen veçoritë që e bëjnë atë të duket mirë dhe i besueshëm. Sidoqoftë, ekipi i jurisë në VES i ndau aspektet e ndryshmeve të VFX në kategori të ndryshme, dhe çuditërisht, Avatar u nominua në shumicën e tyre.

Filmi i dytë i James Cameroon jo vetëm që theu rekordin e 11 nominimeve që kishte krijuar filmi i parë, por gjithashtu mposhti rekordin e mëparshëm më të mirë prej 13 nominimesh që u pretendua nga The Mandalorian në 2021.

Çdo pjesë e VFX-së e përdorur në film ishte e fundit, qoftë për sistemet e fytyrës apo për përbërjen e thellë të grafikës që siguron që të gjithë elementët të qëndrojnë në vendin ku supozohet të jenë. Ajo që me të vërtetë i fitoi të gjithë ishte kompleti i mjeteve të ujit që e bënte çdo skenë të dukej reale dhe gjithashtu fitoi çmimin për kategorinë e teknologjisë në zhvillim.

/rtsh.al/