RTSH 24 Live

Kuriozitete

Artisti kthen gjërat e përditshme në anije kozmike

05/05/2021

Artisti kthen gjërat e përditshme në anije kozmike

Trillimet shkencore dhe gjërat hapësinore nuk janë aq larg nga gjërat e përditshme. Duket e çuditshme? Eric Geusz, i njohur gjithashtu si Spacegooose në llogaritë e tij në rrjetet sociale dhe platformat e artit, e dëshmon këtë duke përdorur gjëra të thjeshta si enë kuzhine ose pajisje zyre si një frymëzim për dizajnet e tij të anijeve kozmike.

Artisti ndriçon një dritë të re se si mund të perceptohen objektet e thjeshta. Për shumicën një hapës shisheje është pikërisht ajo, por për të është një kornizë rreth së cilës ai mund të ndërtojë një anije kozmike të shkëlqyeshme. Eric i vizaton ato në një mënyrë që të shkakton frikë dhe imazhet duken plotësisht profesionale, edhe pse është thjesht një hobi për këtë inxhinier programi. Nuk është për t’u habitur që djaloshi është një tifoz i madh i trillimeve shkencore dhe fantazisë. Star Wars-i, që kur ishte fëmijë, ka qenë ai që e tërhoqi në këtë botë.