RTSH 24 Live

Lifestyle

Anashkaloni ilaçet, këto sëmundje mund t’i kaloni me një gjumë të mirë

01/06/2021

Anashkaloni ilaçet, këto sëmundje mund t’i kaloni me një gjumë të mirë

Janë disa sëmundje të cilat mjaftojnë me një gjumë të mirë pr tu qetësuar. Ilaçet sigurisht janë një ndihmë, por me ndihmën e gjumit ju mund të bëheni më mirë.

Gripi; Kur keni grip rekomandohet të flini mjaft mirë dhe të pushoni, sepse ushtrimi i përpjekjeve çon në sekretimin e hormoneve në trup që shkaktojnë imunitet të dobët, siç është kortizoli, i cili ndikon negativisht në qelizat e bardha të gjakut. Gjatë gripit, sistemi imunitar duhet të drejtojë të gjitha përpjekjet dhe energjinë e tij për të luftuar sëmundjen.