RTSH 24 Live

Bota

Ambasadorja amerikane në OKB thirrje Rusisë: Përgjigju për mizoritë e kryera në Ukrainë

08/12/2022

Ambasadorja amerikane në OKB thirrje Rusisë: Përgjigju për mizoritë e kryera në Ukrainë

Ambasadorja e SHBA-së në OKB, Linda Thomas-Greenfield, i ka bërë thirrje Rusisë të përgjigjet për “mizoritë” e kryera nga forcat e saj në Ukrainë. Thomas-Greenfield reagoi për raportin e zyrës së OKB-së për të drejtat e njeriut, të publikuar të mërkurën (7 dhjetor), që zbuloi se të paktën 441 civilë u vranë nga forcat ruse gjatë javëve të para të shkurtit.

Zyra e Komisionerit të Lartë për të Drejtat e Njeriut dokumentoi ekzekutime dhe sulme të përmbledhura në dhjetëra qytete në tre rajone dhe paralajmëroi se numri aktual i viktimave në rajonet e Kievit, Chernihiv dhe Sumy ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë. Raporti mbulonte fillimin e pushtimit të Moskës më 24 shkurt deri në fillim të prillit dhe mblodhi prova nga 102 qytete dhe fshatra në Ukrainë.

“Aktet në fjalë u kryen nga forcat e armatosura ruse në kontrollin e këtyre zonave dhe çuan në vdekjen e 441 civilëve (341 burra, 72 gra, 20 djem dhe 8 vajza)”, thuhej në raport.

/rtsh.al/