RTSH 24 Live

Kuzhinë

Akullorja më e shtrenjtë në botë

23/05/2023

Akullorja më e shtrenjtë në botë

Akullorja, e quajtur byakuya (nata e bardhë) në japonisht, ka rrëmbyer titullin si akullorja më e veçantë dhe më e shtrenjtë në botë.

Aktualisht, kjo akullore po kap vlerën prej 6,380 dollarë, duke e bërë atë zyrtarisht akulloren më të shtrenjtë në botë, sipas Rekordeve Botërore Guinness.

“Na u deshën mbi 1.5 vjet për t’u zhvilluar, me shumë prova dhe gabime për të marrë shijen e duhur,” tha një përfaqësues nga kompania për Guinness World Records më herët.

Arsyeja e çmimit të lartë janë përbërësit, me kulmin e tyre tartufi i rrallë i bardhë i rritur në Alba, Itali, me çmim 2 milionë jen japonez (afërsisht 12,000 £; 15,192 dollarë) për kg.

Përbërës të tjerë të veçantë përfshijnë Parmigiano Reggiano .

Bërja e akullores më të shtrenjtë nuk ishte qëllimi i vetëm i markës japoneze të akullores, Cellato, pasi ata donin të bashkonin përbërësit evropianë dhe japonezë në formën e akullores. Për ta bërë këtë, Cellato solli Tadayoshi Yamada, kryekuzhinierin në RiVi , një restorant në Osaka i njohur për kuzhinën e tij imagjinative.

/rtsh.al/