RTSH 24 Live

Aktualitet

2100 regjistra të dëmtuar në Kadastrën e Tiranës, Prokuroria nis hetimet pas denoncimeve të Lames

21/06/2022

2100 regjistra të dëmtuar në Kadastrën e Tiranës, Prokuroria nis hetimet pas denoncimeve të Lames

Prokuroria e Tiranës ka nisur hetimet në lidhje me abuzimet e kryera në Kadastrën e Tiranës. Nëpërmjet një njoftimi, Prokuroria sqaron se hetimet nisën duke marrë shkas nga deklaratat e Drejtorit të Përgjithshëm të Kadastrës, Artan Lame, i cili denoncoi disa ditë më parë se shumë prej regjistrave në Kadastrën e Tiranës ishin dëmtuar, grisur dhe ndryshuar duke sjellë probleme.

Prokuroria e Tiranës bën me dije se do të hetojë në drejtim të zbulimit dhe vënies përpara përgjegjësisë penale të çdo zyrtari apo personi të përfshirë në këto abuzime.

Prokuroria e Tiranës nis kryesisht hetimet për veprat penale të “Shpërdorimit të detyrës” dhe “Zhdukjes dhe vjedhjes se dokumentave” për humbjen apo dëmtime të tjera të regjistrave të kadastrës Tiranë. Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, duke marrë shkas nga deklaratat e bëra në mediat e shkruara dhe audiovizive nga ana e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjensisë Shtetërore të Kadastrës, Z. Artan Lame, lidhur me humbjen apo dëmtime të tjera të faqeve të regjistrave të kadastrës, për zonat në zhvillim të Tiranës si Farka, Ndroqi, Shën Gjergji etj, ka filluar kryesisht, hetimet duke regjistruar procedimin penal nr. 4807 datë 21.06.2022, për veprat penale të “Shpërdorimit të detyrës” dhe “Zhdukjes dhe vjedhjes se dokumentave”, parashikuar nga neni 248 dhe 192/a i Kodit Penal, pa autorë të dyshuar. Lidhur me faktet e sipërpërmendura Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, është e angazhuar maksimalisht që të hetojë në drejtim të zbulimit dhe vënies përpara përgjegjësisë penale të çdo zyrtari apo personi të përfshirë në veprimtari të kundraligjshme në dëm të interesave të ligjshme te qytetarëve apo shtetit”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Lame denoncoi se nga 2342 regjistra në total, vetëm 250 prej tyre rezultonin të pa dëmtuar. Regjistrat e dëmtuar më shumë, ishin ata që kanë të bëjnë me pasuritë në zonat në zhvillim të Kryeqytetit, si: Farka, Kashari, Yzberishi, Mëzezi, Baldushku, Sharra. Ndroqi, Pezë-Helmesi, Peza, etj. Ndërsa për zonën e Kamëz-Vorë, do veçoja zonat e Kamzës, Vorës, Paskuqanit, Valiasit, Bathores, Laknasit, Babrrusë, Domjes, etj.

/rtsh.al/