RTSH 24 Live

Kuriozitete

10 Qytetet më të mira në botë për të jetuar  

25/06/2022

10 Qytetet më të mira në botë për të jetuar  

Çdo vit, Economist Intelligence Unit publikon indeksin e saj global të qyteteve ku jetohet më mirë në botë . Renditjet përcaktohen nga një sërë faktorësh, si aksesi në hapësirat e gjelbra, cilësia e kujdesit shëndetësor dhe niveli i krimit.  

Ja kush janë 10 qytetet më të mira në botën për të jetuar që janë përzgjedhur për 2022.

Vjenë, Austri: Vjena është në vend të parë falë edhe rihapjes së saj pas pandemisë së COVID-19.

Kopenhagen, Danimarkë: Kryeqyteti danez mori nota të larta për kreativitetin, pasi është një nga qendrat më të rëndësishme të dizajnit në botë.

Zyrih, Zvicër: I njohur për historinë e tij bankare, Zyrihu është gjithashtu një qytet që ofron ushqim të mirë.

Calgary, Kanada: Qyteti është i famshëm për numrin e madh të turistëve që pret çdo verë.

Vankuver, Kanada: Qyteti është i njohur për ushqimin dhe pijet

Gjenevë, Zvicër: Qyteti ka shumë parqe, liqene dhe hapësira argëtuese në natyrë.

Frankfurt, Gjermani: Lidhjet globale financiare dhe e transportit e bënë Frankfurtin fitues këtë vit.

Toronto, Kanada: U fut në listë këtë vit falë argëtimit që ofron.

Amsterdam, Holandë: Një nga qytetet holandeze që ofron më shumë hapësirë të gjelbër dhe kujdes të mirë shëndetësor.

Osaka, Japoni: I vetmi qytet aziatik në top 10-shen e këtij viti.

/rtsh.al/