RTSH 24 Live

Aktualitet

INSTAT bën bilancin e aksidenteve rrugore, gjatë gushtit 180 persona të vrarë dhe të plagosur 

19/09/2023

 INSTAT bën bilancin e aksidenteve rrugore, gjatë gushtit 180 persona të vrarë dhe të plagosur 

Instat ka publikuar të dhënat e aksidenteve rrugore për muajin Gusht 2023. 

Numri i të aksidentuarve të vrarë dhe të plagosur rezulton ne 180 persona nga 152 në muajin Gusht 2022.

96,6% e aksidenteve rrugore, kanë ardhur si pasojë e sjelljeve të drejtuesve të mjeteve. 

Grup-mosha e cila ka kryer më shumë aksidente përgjatë kësaj periudhe është ajo nga 35 deri në 44 vjeç, ose 22,2% e numrit total. 

Në muajin Gusht 2023, numri më i lartë i aksidenteve rrugore ka ndodhur ditën e Hënë, ndërsa numri më i ulët i aksidenteve ka ndodhur ditën e Diel. 

Sipas të dhënave të INSTAT fasha orare me numrin më të lartë të aksidenteve përgjate Gushtit 2023 është 19:00-24:00.

Nga ana tjetër në harkun e tetë mujve të 2023, numërohen 770 aksidente rrugore nga 795 aksidente, të ndodhura në të njëjtën periudhë të një viti më parë. 

Aksidentet rrugore, në 12,2 % të rasteve kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së këmbësorit. 

Gazetar Omer Saraçi 

/ rtsh /