RTSH 24 Live

Coronavirus

“COVID-19” lë pasoja aftagjata në lëkurë

16/04/2021

“COVID-19” lë pasoja aftagjata në lëkurë

Numri i pacientëve që kërkojnë ndihmën e mjekut dermatolog për problemet në lëkurë post-covid është rritur ndjeshëm. Sipas mjekes dermatologe Monika Fida, kjo gjëndje lidhet me patologjinë e vet virusit COVID që lë pasoja në organizmin e njeriut. Ajo thotë se numri i pacienteve me simptoma të shprehura në flokë, thonj dhe lëkurë është rritur ndjeshëm:
Problemet më të shpeshta vijnë nga irritimi i lëkurës në pjesë të caktuara të trupit.
Mjekja apelon për vëmëndje ndaj ndryshimeve të vogla në lëkurë dhe flokë që në ditët e para.
Gjatë periudhës COVID dhe pas, kujdes edhe me produket kozmetike. Ato janë ndikuese dhe mjekja rekomandon sapun për e çezma dhe tharje të lëkurës, të marra në farmaci më rekomandim mjeku.