RTSH 24 Live

Aktualitet

"75% e totalit të ujërave, të shkëlqyera", Shqipëria arrin standardet evropiane

11/06/2021

"75% e totalit të ujërave, të shkëlqyera", Shqipëria arrin standardet evropiane

Shqipëria ka arritur standardet evropiane në parametrat që masin cilësinë e ujërave në det, liqene e lumenj. Lajmi i mirë konfirmohet nga Agjencia Europiane e Mjedisit. Sipas kësaj Agjencie, gjatë vitit 2020, 75% e totalit të ujërave në vendin tonë janë të shkëlqyera.

“LAJM I MIRË. Sipas Agjencisë Europiane të Mjedisit. Rritja e investimeve për ruajtjen e mjedisit e për mbrojtjen ujore dhe përkujdesja shumë më e madhe për plazhet ka bërë që Shqipëria të arrijë standardet evropiane në parametrat që masin cilësinë e ujërave në det, liqene e lumenj #SkaKohëPërPushim”, shkruan Rama.